NOVINKY

arr3Ceník melaminového nádobí 2017 Kliknutím na obrázek se Vám zobrazí ceník melaminových táců a vaniček.... arr3Ceník úklidových pomůcek 2017 Kliknutím na obrázek se Vám zobrazí ceník úklidových potřeb....

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 3 470,0 Kč (133,5 EUR)
skladem
naše cena 7 641,0 Kč (293,9 EUR)
skladem
naše cena 4 780,7 Kč (183,9 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 7 701,7 Kč (296,2 EUR)
skladem
naše cena 354,0 Kč (13,6 EUR)
skladem
naše cena 96,9 Kč (3,7 EUR)
skladem

CENÍKY NÁVODY 2017

Postup při vaření chřestu


Zkrácený postup:

Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí lehce osolené vody do vysokého hrnce.
Bílý chřest vaříme 5 až 8 minut, zelený chřest 2 až 5 minut. Vždy záleží na tloušťce výhonků. Chřest by měl být vařený "al dente", tzn.uvařen do poloměkka. Zelený chřest stačí navíc lehce ogrilovat a nemusí se vařit vůbec. V řadě receptů lze použít i chřest syrový, v případě bílého musí být samozřejmě ale oloupaný.
Podrobný postup:
  • Očištěný chřest svážeme cca po 8 výhoncích kuchyňskou nití a vložíme do vroucí lehce osolené vody (1lžička soli na 2l vody) s trochou cukru (1-2lžičky na 2l vody) s 1 lžící másla a 1 lžící šťávy z citrónu. (Svázání lze vynechat.)
  • Chřest vaříme vždy "na stojato" tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost.
Příprava chřestu na vaření Příprava chřestu na vaření Svázání do svazků před vařením
  • Podle tloušťky výhonků (pazochů) vaříme bílý chřest 5 až 8 minut a zelený chřest 2 až 5 minut.
Vaření bílý Vaření zelený
  • Chřest můžeme vařit i narychlo jen vložený do vroucí osolené vody dle časů uvedených v podrobném postupu - zda je hotov můžeme orientačně zjistit napíchnutím na vidličku - stejně jako při vaření ostatní zeleniny (květák, brokolice apod…) by měl vařením změknout, v žádném případě by neměl být rozvařený do blátiva!!
Vaření chřestu Vaření chřestu Vaření chřestu
  • Můžeme použít buď obyčejný větší vyšší hrnec , který je přímo určený na vaření chřestu,který naleznete na našem eshopu www.gastrokuchyne.cz
  • speciální hrnec na vaření chřestu nebo těstovin - je to v podstatě hrnec s vloženým sítem, který usnadní scezení chřestu po uvaření.
Vaření chřestu Vaření chřestu Vaření chřestu
  • Pokud chřest po uvaření okamžitě nepodáváme nebo dále tepelně nezpracováváme, ponoříme ho ihned do mísy s ledovou vodou, aby si zachoval barvu i konzistenci.
Po vaření chřestu Po vaření chřestu
Tip: Vodu, ve které se chřest vařil nevylejeme, ale použijeme tento vývar například při přípravě chřestové polévky nebo rizota s chřestem.
Váš team gastrokuchyne.cz